Hyviä uutisia keskiviikolta 15. elokuuta 2012:

Suomalaisyritys kehittää HIV-hoitoja lääkejättien kanssa

FIT Biotechin kehitteillä olevalla HIV-rokotteella on ensimmäistä kertaa maailmassa onnistuttu vähentämään HIV-tartunnan saaneiden henkilöiden veressä olevaa virusten määrää. FIT Biotechin kehitteillä olevalla HIV-rokotteella on ensimmäistä kertaa maailmassa onnistuttu vähentämään HIV-tartunnan saaneiden henkilöiden veressä olevaa virusten määrää.

Tamperelainen FIT Biotech on valittu mukaan kansainväliseen HIV-infektion hoitoon keskittyvään CHAIT-hankkeeseen. FITin kehitteillä oleva terapeuttinen HIV-rokote on osa hankkeessa kehitettävää uutta hoitostrategiaa.

Lääke- ja rokotehoidon yhdistävän hoitostrategian tavoitteena on selättää sairaus HIV-tartunnan saaneilla ja estää sairauden eteneminen AIDS-vaiheeseen siten, että lääkehoito voitaisiin jopa lopettaa. FIT Biotechin rokotteella synnytetään immuunivaste, jolla pyritään estämään elimistössä lääkehoidon tavoittamattomiin jäänyt HIV-virus. Tavoitteena on saavuttaa hoitovaste, jossa potilaan oma, rokotteella vahvistettu immuunijärjestelmä estää kehossa piilevän HIV-viruksen lisääntymisen. Virusta ei siis välttämättä tarvitse kokonaan poistaa elimistössä, sillä tauti ei etene AIDSiksi eivätkä potilaat enää tartuta sairautta.

Kehittämämme rokotteen positiiviset tutkimustulokset koehenkilöillä ovat vauhdittaneet yhteistyöhankkeitamme. Yhtenä alan johtavista kehittäjistä olemme olleet jatkuvasti keskusteluissa suurten HIV/AIDS-lääketehtaiden kanssa. Mukaanpääsy CHAIT-hankkeeseen on konkreettinen osoitus uuden teknologiamme tarjoamista mahdollisuuksista, FIT Biotechin toimitusjohtaja Kalevi Reijonen kertoo.

Heinäkuussa 2012 lanseeratussa hankkeessa mukana ovat FITin lisäksi Boehringer Ingelheim, GlaxoSmithKline Biologicals, Sanofi-Pasteur, ViiV Healthcare, Swiss Vaccine Research Institute ja Vaccine Institute in France.

Vuonna 1995 perustetun FIT Biotechin kehitteillä oleva HIV-rokote on ensimmäinen maailmassa, jolla on onnistuttu vähentämään HIV-tartunnan saaneiden henkilöiden veressä olevaa virusten määrää. Yrityksessä työskentelee 22 henkilöä. 

www.fitbiotech.com

EH