Hyviä uutisia tiistailta 8. toukokuuta 2012:

Espooseen kiinalainen tiede- ja teknologiapuisto

Otaniemeen on suunnitteilla kiinalainen tiede- ja teknologiapuisto Otaniemeen on suunnitteilla kiinalainen tiede- ja teknologiapuisto

Finpron hallinnoima FinChi-innovaatiokeskus, China-Finland Golden Bridge ja Pekingin Zhongguancun ZPark-ohjelmistokehityspuisto ovat sopineet kiinalaisen tiede- ja teknologiapuiston perustamisesta Espoon Otaniemeen. Tavoitteena on lisäksi perustaa ja laajentaa FinChin toimintaa Pekingiin.

— Tarkoituksena on lisätä Suomen ja Kiinan välistä tiede- ja teknologiayhteistyötä sekä lujittaa liiketaloudellisia suhteita, Finpron toimitusjohtaja Kari Häyrinen kertoo.

— Suomen kansainvälisesti tunnustettu innovatiivisuus, vakaa liiketoimintaympäristö ja julkinen tuki ovat tärkeitä tekijöitä uuden yhteistyön taustalla. Suomen maantieteellinen sijainti avaa kiinalaisille yrityksille Pohjoismaiden, Venäjän ja koko Euroopan markkinat, ZParkin hallituksen puheenjohtaja Fang Zhou sanoo.

FinChi-innovaatiokeskuksen toimintaa on tarkoitus laajentaa Pekingin ZPark-ohjelmistokehityspuistoon, joka on yksi Zhongguancun-alueen kymmenestä tiede- ja teknologiapuistosta. Kiinan Piilaaksona tunnetulla alueella toimii yli 20 000 kansainvälistä ja kiinalaista yritystä, jotka tuottavat lähes 25 prosenttia Pekingin alueen bruttokansantuotteesta.

Shanghaissa ja Shenzenissä toimiva FinChi-innovaatiokeskus tukee suomalaisyritysten sijoittumista Kiinaan. FinChi toimii kanavana suomalaisen teknologian kaupallistamiseksi Kiinassa ja edistää yritysten verkostoitumaan kiinalaisten toimijoiden kanssa.

www.finpro.fi

ML