Hyviä uutisia torstailta 24. helmikuuta 2011:

Suomen ja Kazakstanin kauppataloudellista yhteistyötä halutaan vahvistaa

Väyrynen pitää tärkeänä, että Kazakstanin ja Suomen välistä kaupallistaloudellista yhteistyötä tiivistettäisiin entisestään. Väyrynen pitää tärkeänä, että Kazakstanin ja Suomen välistä kaupallistaloudellista yhteistyötä tiivistettäisiin entisestään.

Ulkomaankauppa-ja kehitysministeri Paavo Väyrynen on keskustellut Kazakstanin varapääministeri Aset Issekeshevin kanssa kaupallistaloudellisesta yhteistyöstä. Ministerit avasivat eilen kuudennen maiden välisen taloudelliseen yhteistyöhön keskittyvän sekakomission kokoukseen.

Maiden välisessä yhteistyössä painotettiin Suomen vahvaa teknologista ja innovatiivista osaamista.

– Suomella on korkeaa osaamista jokaisella sektorilla, joita Kazakstan tällä hetkellä kehittää. Erityisesti tietotaitomme energiatehokkuudessa ja -säästämisessä, ympäristöystävällisissä teknologioissa ja IT-alan innovaatioissa ovat varmasti sellaisia, joista on hyötyä myös Kazakstanille, Väyrynen totesi.

Kazakstan on ottanut Suomen mallimaaksi muun muassa korkean teknologian, energiatehokkuuden sekä opetuksen saralla. Väyrynen pitikin tärkeänä, että maiden välistä yhteistyötä tiivistettäisiin entisestään.

www.formin.fi

AH