Hyviä uutisia keskiviikolta 5. syyskuuta 2012:

Suomen suurin puukerrostalokortteli valmistui Helsinkiin

metsägroup/hans koistinen Puukorttelin rakentaminen alkoi kesällä 2011. Ensimmäiset asukkaat muuttivat asuntoihin kesäkuussa 2012, ja nyt kaikki talot ovat muuttovalmiita. Puukorttelin rakentaminen alkoi kesällä 2011. Ensimmäiset asukkaat muuttivat asuntoihin kesäkuussa 2012, ja nyt kaikki talot ovat muuttovalmiita.
Suomen suurin 104 asuntoa käsittävä puukerrostalokortteli Helsingin Viikissä on valmistunut. Korttelin muodostaa viisi 3–4-kerroksista taloa, joissa on yhteensä 6 300 kerrosneliömetriä.

— Hanke osoitti, että puurakentaminen on hyvä vaihtoehto teolliseen kerrostalorakentamiseen. Kaikki puukerrostalorakentamiseen perinteisesti – ja osin suotta – liitetyt haasteet ovat ratkaistavissa, sillä Viikin talot ovat huippuluokkaa paloturvallisuudessa, äänieristyksessä ja energiatehokkuudessa, Metsä Woodin Rakentamisen tuotteiden johtaja Ari Tiukkanen kertoo.

Talot on varustettu automaattisella sammutusjärjestelmällä: Mahdollisen tulipalon sattuessa palon leviäminen estyy, lämpötila ei nouse ja huonetilan happipitoisuus ei laske. Jos järjestelmä aktivoituu, sumutustekniikan ansiosta vesimäärä jää erittäin pieneksi, eikä merkittäviä vesivahinkoja synny.

Viikin kerrostalokortteli perustuu Metsä Woodin Kerrostalojärjestelmään. Metsä Woodin mukaan järjestelmä nopeuttaa rakentamisaikataulua, vähentää työmaa-aikaista työtä ja minimoi materiaalihukan. VTT:n tekemän arvion mukaan puukerrostalon tuottamisen hiilijalanjälki on 45 prosenttia pienempi kuin betonitalossa.

Helsingin kaupungin Kehittyvä kerrostalo -ohjelmaan kuuluvan hankkeen rakennuttaja on Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Etera ja pääurakoitsija on Peab Oy.

www.metsagroup.com

SK