Hyviä uutisia torstailta 21. tammikuuta 2010:

Suomen suurlähetystöstä ensimmäinen vihreä lähetystö USA:ssa

Lehtikuva / Markku Ulander Normanstone-puistossa sijaitseva Suomen suurlähetystö on saanut vihreän rakennuksen sertifikaatin ensimmäisenä suurlähetystönä Yhdysvalloissa. Normanstone-puistossa sijaitseva Suomen suurlähetystö on saanut vihreän rakennuksen sertifikaatin ensimmäisenä suurlähetystönä Yhdysvalloissa.
Suomen Washingtonin-suurlähetystö on saanut merkittävän yhdysvaltalaisen ympäristötunnustuksen. Yhdysvaltain Green Building Council on myöntänyt suurlähetystölle energiatehokkuutta ja ympäristöystävällisyyttä mittaavan LEED-sertifikaatin ensimmäisenä suurlähetystönä Yhdysvalloissa.

Arvostettu ympäristöluokitus perustuu neljä vuotta kestäneeseen Washingtonin suurlähetystön viherprojektiin, jonka seurauksena rakennuksen ympäristövaikutukset on minimoitu.

Vuosituhannen alkuun verrattuna rakennuksen sähkönkulutus on vähentynyt 50 prosenttia ja kaasunkulutus 65 prosenttia. Suurlähetystön vuosittainen energialasku on pienentynyt 100 000 euroa ja rakennuksen kasvihuonepäästöjen vähennys vastaa 90 yhdysvaltalaisen kotitalouden energiankulutusta, lähetystöstä kerrotaan.

Viherprojektin ansiosta suurlähetystö on nyt päästöneutraali rakennus. Asia on noteerattu myös Washingtonin mediassa, ja paikalla on vieraillut lukuisten organisaatioiden edustajia oppimassa tapoja säästää energiakuluissa.

LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) on maailmanlaajuiseen käyttöön levinnyt yhdysvaltalainen rakennusten suunnittelun, rakentamisen, käytön ja ylläpidon ympäristöluokitus, jota hallinnoi U.S. Green Building Council.

www.finland.org

MK