Hyviä uutisia tiistailta 1. joulukuuta 2009:

Suomessa vietetään Satupäivää joulukuussa

Lastenteatterin kotisivuilla voi tutustua kuvittaja Sari Airolan töihin Lastenteatterin kotisivuilla voi tutustua kuvittaja Sari Airolan töihin

Perjantaina 11.päivä joulukuuta vietetään valtakunnallista lasten satupäivää.

Päivän aikana lapsille luetaan satuja kirjastoissa, päiväkodeissa, museoissa ja kouluissa eri puolella Suomea. Toista kertaa järjestettävän satupäivän idea on lähtöisin teatterijohtaja Kirsi Aropaltiolta, joka tutustui Saksassa vastaavanlaiseen tapahtumaan. Edellisvuonna Suomessa järjestettiin lähes kuusikymmentä erilaista satutapahtumaa.

Tämän vuoden satupäivä on osa YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen juhlavuotta. Tapahtuman suojelijoina toimivat näyttelijättäret Sinikka Sokka ja Seela Sella. Satupäivän tarkoituksena on luoda lapsille rauhallinen satuhetki keskellä joulukiireitä. Tapahtumaan voi osallistua järjestämällä sadunlukuun liittyvän tapahtuman.

Mikäli sadun kirjoittaja elää tai hänen kuolemastaan on kulunut alle 70 vuotta, tulee sadun julkiseen esittämiseen pyytää lupa tekijältä tai hänen oikeudenomistajaltaan. Kirjailijoiden tai oikeudenomistajien yhteystietoja voi tiedustella Suomen Kirjailijaliitosta.

Lisätietoa tapahtumasta:

www.suomenteatterit.fi