Hyviä uutisia torstailta 19. heinäkuuta 2012:

Sympaattiset hahmot ovat Finlaysonin valttikortti

finlayson Muumit ja elefantit ilmestyivät Finlaysonin tuotteisiin 1960-luvulla. Muumit ja elefantit ilmestyivät Finlaysonin tuotteisiin 1960-luvulla.
Pulleat ja hyväntahtoiset hahmot, Muumit ja elefantit, ovat kuuluneet tekstiiliyritys Finlaysonin tuotteisiin jo 1960-luvulta lähtien. Laina Koskela suunnitteli Elefantti-kuosin vuonna 1969, ja se otettiin uudelleen tuotantoon viime keväänä. 1960-luvulla alkoi myös Finlaysonin yhteistyö Muumien kanssa, ja se onkin edesauttanut Finlaysonin kansainvälistymistä.

— Kaikki Muumi-tuotteemme ovat Muumi-tekijänoikeuksia valvovan Oy Moomin Characters Ltd:n hyväksymiä lisenssituotteita. Tuotteidemme aiheet pohjautuvat Muumien luojan, Tove Janssonin alkuperäispiirustuksiin. Muumi-brändin tunnettuus on edesauttanut kansainvälisille markkinoille menoa esimerkiksi Japanissa, jossa Finlayson ei ole kaikille tuttu, Finlaysonin tuotesuunnittelujohtaja Mailis Linnola kertoo.

Finlaysonin valikoimasta löytyy Muumi-tuotteita aina vuodetekstiileistä froteepyyhkeisiin. Linnolan mukaan Muumi-tuoteperhe menestyy erityisesti Suomessa, mutta myös ulkomailla, varsinkin Japanissa ja Ruotsissa, sen kysyntä on kasvussa. Myös Venäjällä Muumit kiinnostavat yhä enemmän.

— Eniten kiinnostus kohdistuu Muumi-pyyhkeisiimme, koska vuodetekstiilien vaihtelevat standardimitat eri maissa rajoittavat jakelumahdollisuuksia, Linnola jatkaa.

(Kuva: Finlayson)

Finlayson tunnetaan Suomessa myös muista klassikkokuoseistaan. Niistä yksi on hellyttävä Elefantti, joka muistetaan 1970-luvulta punaisena ja ruskeana. Se palasi viime keväänä kauppoihin keltaisena ja sinisenä.

— Elefantin saama suuri suosio ei yllättänyt meitä: kuosi on graafinen, sympaattinen ja sopii niin lapsille kuin aikuisillekin. Moni muistaa kuosin omasta lapsuudestaan, ja se oli aikanaan Ruotsissakin suosittu. Ensi syksynä Elefantti-tuotteita on saatavilla myös punaisena.

(Kuva: Finlayson)

Finlaysonin tarina alkoi, kun skotlantilainen James Finlayson perusti Tampereelle puuvillatehtaan vuonna 1820. Tehdasalue oli Tampereella aikoinaan tärkeä työllistäjä, sillä 1860-luvulla siellä ahkeroi puolet kaupungin asukkaista. Nykyisin Finlayson on yksi Suomen merkittävimmistä tekstiiliyrityksistä, ja sen valikoimaan kuuluu kankaita, kodintekstiilejä, tyynyjä, peitteitä sekä sänkyjä.

www.finlayson.fi

SK