Hyviä uutisia maanantailta 25. toukokuuta 2009:

Taantuma vain lisää elokuvissakäyntejä

Elokuvateatteriketju Finnkinon alkuvuosi on ollut kävijämääriltään kaikkien aikojen paras. Ketjun teatterit ovat keränneet tammi-huhtikuussa 2009 yhteensä yli 1,8 miljoonaa katsojaa, mikä tarkoittaa 15:n prosentin kasvua kävijämäärissä ja lähes 240 000 elokuvakäyntiä enemmän kuin samaan aikaan viime vuonna. Myös Bio Rex -elokuvateatteriketjun alkuvuosi 2009 on ollut vahvempi kuin viime vuoden vastaava aika.

- Ehkä talouden näkymät vaikuttavat kulutuskäyttäytymiseen siten, että ihmiset säästävät isommissa hankinnoissa ja panostavat pienempiin arjen nautintoihin. Leffassa käynti on aika edullinen keino parin tunnin todellisuuspakoon ja jättää parhaimmillaan hyvän fiiliksen pitemmäksikin aikaa, Finnkinon markkinointijohtaja Reijo Jämes pohtii Kampanja-lehdessä.

Bio Rexillä on Suomessa viisi teatteria. Finnkinolla on Suomessa 16 teatteria yhdellätoista paikkakunnalla.

Elokuvissakäynnin lisääntyminen on ilmiönä tuttu historiasta. Yhdysvalloissa elokuvissakäynti yleistyi 1930-luvun suuren laman loppupuolella. Parhaimmillaan jopa 65 prosenttia väestöstä kävi laman aikana elokuvissa kerran viikossa. Ilmiö toistui toisen maailmansodan aikana.