Hyviä uutisia torstailta 25. kesäkuuta 2009:

Taidearvosteluja kerätään portaaliin

Verkkoportaali Kritiikkiportti kerää sivuilleen suomalaisten sanomalehtien verkossa julkaisemia taidearvosteluja. Arvosteluja on kertynyt vuoden toimineeseen portaaliin jo yli 8 000 kappaletta. Useista teoksista on sivustolla mahdollista lukea monta eri arvostelua.

Kritiikkiportin tarkoituksena on muun muassa vahvistaa ja laajentaa taide- ja kritiikkikeskustelua. Portaalin päätoimittaja Siskotuulikki Toijonen on huolissaan suomalaisen taidekeskustelun laadusta.

– Suomessa keskustelua käydään hyvä-huono-akselilla, mikä ei ole kovin antoisaa. Keskustelu on myös Helsinki-keskeistä ja henkilöityy kriitikoihin. Keskustelua syntyy jopa yksittäisistä kritiikeistä. Meiltä puuttuu analyyttinen ja kiinnostava kulttuuri- ja kritiikkikeskustelu, Toijonen sanoo.

Tällä hetkellä portaaliin kerätään kritiikkejä 27 sanomalehden verkkosivuilta, mutta sivustoa tullaan täydentämään taiteen erikoislehtien arvosteluilla sitä mukaan, kun lehdet avaavat omia verkkosivujaan.

Kaikille avointa ja maksutonta Kritiikkiporttia ylläpitävät Suomen arvostelijain liitto SARV, Suomen Kulttuurirahasto ja hankkeeseen osallistuvat sanomalehdet. Kritiikkiporttia hallinnoi kuuden henkilön ohjausryhmä, jossa on edustajat Suomen Kulttuurirahastosta, SARVista ja hankkeessa mukana olevista lehdistä.

Aiheesta kertoi Yle Radio 1 kulttuuriuutiset 23.6.2009.

www.kritiikkiportti.fi