Hyviä uutisia perjantailta 11. joulukuuta 2009:

Teknoware valaisee maailman suurimman risteilyaluksen hätätiet

Lahtelainen ajoneuvojen valaistusjärjestelmiä ja rakennusten varauloskäyntiteiden valaisimia valmistava Teknoware vastaa maailman suurimman risteilyaluksen Oasis of the Seasin hätävalaistuksesta. Yhtiö toimitti alukselle yli 2 500 led-lamppua hätäteiden osoittamiseksi. Noin 361 metriä pitkä ja 66 metriä levä alus valmistui Turun telakalla lokakuun lopussa.
 
- Totuttuun tapaan valaisinten toimitusaikataulu oli äärimmäisen tiukka, Teknowaren liiketoimintajohtaja Jari Tabell sanoo. Yhtiöllä on myös toinen tilaus sisaralus Allure of the Seasia varten.
 
Led-lamput ovat kustannustehokkaita, vaativat vähän huoltoa eivätkä sisällä myrkyllisiä aineita kuten loisteputket.

Tähän saakka Teknowaren suurin yksittäinen kauppa on ollut Yhdystyneissä arabiemiraateissa syyskuussa avatun metron valaisintyöt, joiden hinta oli noin miljoona euroa. Teknowarella on vireillä useita pilvenpiirtäjien valaisinhankkeita Persianlahden alueella. Yhtiö on toimittanut valaisimia aina Kiasmasta Alstomin suurnopeisiin juniin sekä metroihin ja tavallisiin busseihin saakka.

Syyskuussa yhtiö avasi myös 3 500 neliömetrin tehdaslajennuksen Lahdessa. Teknoware arvioi säästäneensä miljoona euroa aloittamalla rakentamisen laskusuhdanteen aikana. Yhtiö työllistää parisataa henkilöä.

www.teknoware.fi