Hyviä uutisia maanantailta 25. kesäkuuta 2012:

Deltamarin uuden Titanicin rakennushankkeeseen

Alkuperäisen Titanicin tavoin uudesta Titanicista on tarkoitus tehdä noin 270 metriä pitkä. Alkuperäisen Titanicin tavoin uudesta Titanicista on tarkoitus tehdä noin 270 metriä pitkä.
Australialainen miljardööri Clive Palmer ja raisiolaisen laivasuunnitteluyhtiö Deltamarin ovat solmineet sopimuksen, jonka mukaan suomalaisyhtiö osallistuu uuden Titanicin rakennushankkeeseen. Asiasta uutisoi muun muassa Yle Uutiset.

Palmerin suunnitelmissa on rakentaa Titanicin kopio, joka valmistuttuaan liikennöisi alkuperäisen Titanicin tavoin Englannin ja Yhdysvaltojen välillä. Deltamarinin myyntijohtaja Markku Kanerva kertoi Ylelle, että sopimuksen mukaan Deltamarin tekee selvityksen rakennushankkeen toteuttamiskelpoisuudesta. Selvitykseen liittyy muun muassa aluksen turvallisuusseikkojen tutkiminen. Yksi haasteista on myös samanlaisen sisustuksen tekeminen, sillä Titanicin sisustuksessa käytettiin paljon puuta, jota ei nykyisin voi käyttää paloturvallisuuden vuoksi.

Ylen haastatteleman Kanervan mukaan selvityksen teko vie useita kuukausia. Sen jälkeen käy ilmi, voidaanko laiva rakentaa. Kanerva toivoo, että Deltamarin pääsisi mukaan myös varsinaiseen suunnitteluun, mikäli rakentaminen päätetään aloittaa.

Palmer ilmoitti rakennusaikeistaan huhtikuussa 2012. Ylen mukaan Palmer toivoo, että uusi Titanic pääsisi neitsytmatkalleen vuonna 2016.

Titanic upposi Atlantilla 15. huhtikuuta 1912, ja sen mukana hukkui yli 1 500 ihmistä.

www.deltamarin.com

SK