Hyviä uutisia tiistailta 7. elokuuta 2012:

Tuuli Petäjä toi Suomelle ensimmäisen mitalin Lontoon olympialaisista 

Lehtikuva/ JUssi Nukari Tuuli Petäjä huokaisee helpotuksesta karsintapurjehduksen jälkeen sunnuntaina. Vierässä valmentaja Curro Mancoon. Tuuli Petäjä huokaisee helpotuksesta karsintapurjehduksen jälkeen sunnuntaina. Vierässä valmentaja Curro Mancoon.

Tuuli Petäjä saavutti Suomen ensimmäisen olympiamitalin Lontoon olympialaisista voittamalla hopeaa naisten RS-X purjelautakilpailussa. Viimeisessä olympialähdössä Petäjä oli neljäs, mikä riitti pitämään kilpakumppanit yhteispisteissä takana lukuunottamatta Espanjan Marina Alabau Neiraa, joka voitti kilpailun selvästi.

Kilpailu oli erittäin tiukka ja Petäjä varmisti hopeamitalinsa vasta aivan radan loppuvaiheessa ohittamalla Iso-Britannian Bryony Shawin. Samaan aikaan viimeistä lähtöä johtanut Ukrainan Olha Maslivets putosi johtoasemasta ja jäi mitalisijojen ulkopuolelle neljänneksi.

Petäjän mitali oli historiallinen, koska se oli samalla Suomen kaikkien aikojen 300 mitali kesäolympialaisista. Kesä- ja talviolympialaiset yhteenlaskettuna Suomi on voittanut yhteensä 456 mitalia. Suomi on ollut historiallisesti erittäin menestynyt maa olympiakisoissa. Kesäolympialaisten kaikkien aikojen mitalitilastossa se on sijalla 15. ja maan asukaslukuun verrattuna Suomi on olympiahistorian menestyksekkäin maa ennen Ruotsia ja Unkaria.

www.medalspercapita.com

JL