Hyviä uutisia maanantailta 25. toukokuuta 2009:

UPM istuttaa puita ympäri maailmaa

Metsäyhtiö UPM istuttaa puita Suomessa, Kiinassa, Venäjällä, Britanniassa ja Yhdysvalloissa. Suomessa ja Britanniassa tapahtuma on ajoitettu Environment Online eli ENO-hankkeen  puunistutuspäivään, 22. toukokuuta.

Suomessa hankkeeseen osallistuvien koulujen opiskelijoita kutsutaan UPM:n omistamiin metsiin Janakkalassa, Joensuussa ja Jyväskylässä. Oppilaat istuttavat puita, ja pääsevät keskustelemaan UPM:n asiantuntijoiden kanssa metsäympäristöstä ja puusta raaka-aineena.

Venäjällä 90 UPM:n työntekijää on istuttanut 16 500 männyntainta Novgorodin lähelle. USA:n Minnesotassa 250 kuudennen luokan oppilasta on istuttanut pienen metsän ja 1000 mäntyä vähentääkseen eroosiota. Kiinassa UPM tekee lahjoituksen China Green Fundille, joka istuttaa UPM:n puolesta 10 000 puuta Kiinan muurin viereen Pekingin lähelle Kansainvälisenä ympäristöpäivänä 5. kesäkuuta.

Istutettavat puulajit ovat alueelle ominaisia, koska paikallisilla puulajeilla on suuri merkitys esimerkiksi alueen eläimistön pesinnälle. Puut myös estävät eroosiota ja tuottavat happea ilmakehään.