Hyviä uutisia torstailta 28. kesäkuuta 2012:

UPM palkittiin innovatiivisuudesta

UPM:n uusiin tuotteisiin kuuluu muun muassa komposiittimateriaali ForMi. UPM:n uusiin tuotteisiin kuuluu muun muassa komposiittimateriaali ForMi.

Metsäyhtiö UPM on palkittu Ethical Corporation Awards 2012 -tilaisuudessa vuoden innovatiivisimpana yrityksenä. UPM sai tunnustusta erityisesti Eco Design -konseptistaan sekä kokonaisvaltaisesta kestävästä ajattelusta. Yhtiön innovatiivisuuden todettiin näkyvän erityisesti uusissa tuotteissa, joista esimerkkinä toimii maailman ensimmäisen puuraaka-aineesta valmistetun biodieselin kehittäminen.

— Keskitymme tuottamaan vähemmästä materiaalista yhä enemmän. Biokomposiitit, biopolttoaineet ja vähäpäästöinen energia ovat esimerkkejä siitä, että UPM on luomassa konkreettisia uusia tuotteita, yrityksen teknologiajohtaja Hartmut Wurster toteaa.

UPM:n viime aikoina markkinoille tuomiin innovatiivisiin tuotteisiin kuuluu esimerkiksi komposiittimateriaali ForMi, joka on valmistettu sellukuidusta sekä muovipolymeereistä. UPM:n BioVerno puolestaan on maailman ensimmäinen puupohjainen biopolttoaine.

The Ethical Corporation Awards palkitsee yrityksiä ja henkilöitä, jotka ovat tehneet merkittäviä edistysaskeleita yritysvastuullisuudessa. Tapahtuma järjestettiin Lontoossa tänä vuonna kolmannen kerran. Aiempina vuosina järjestö on palkinnut Unileverin, L'Orealin sekä The Rainforest Alliancen. Tänä vuonna UPM:n lisäksi olivat ehdolla Acelor Mittal, McDonalds Eurooppa ja CottonConnect.

UPM:n palveluksessa on noin 24 000 henkilöä ja yhtiöllä on tuotantolaitoksia 16 maassa. Yhtiön vuosittainen liikevaihto on yli 10 miljardia euroa.

www.upm.fi

Ethical Corporation Awards

ML