Hyviä uutisia keskiviikolta 1. syyskuuta 2010:

Uusi kuljetusyritys käyttää sähköautoja ja tuulivoimaa

www.a2b.fi A2B:n tuulivoimalla kulkevia sinisiä Think-sähköautoja voi jo nähdä Helsingissä. A2B:n tuulivoimalla kulkevia sinisiä Think-sähköautoja voi jo nähdä Helsingissä.
Kuljetus- ja lähettipalveluja tarjoava A to B Finland Oy on ensimmäisenä suomalaisena yrityksenä ottanut käyttöön Uudessakaupungissa valmistetut Think City -sähköautot. Kuljetuksia tarjotaan aluksi pääkaupunkiseudulla kahdella tuulivoimalla ladattavalla autolla, mutta yrityksen tavoitteena on olla vuoteen 2012 mennessä täysin päästötön.

A2B:n toimitusjohtaja Tero Kakko uskoo yrityksen saavuttavan tavoitteensa. Tällä hetkellä yrityksellä on käytössään neljä normaalia pakettiautoa, mutta Kakon mukaan ne vaihdetaan sähkökäyttöisiin heti, kun sopivaa kalustoa tulee markkinoille. Kakko toivoo myös sähköautojen käyttöä tukevan infrastruktuurin, kuten latauspisteiden ja sähköautoille suunnattujen parkkipaikkoja, lisääntyvän tulevaisuudessa.

– Aloittaessamme emme ole ihan täydellisiä, koska isokokoisille kuljetuksille ei vielä ole saatavilla aidosti ekologista vaihtoehtoa. Uskomme kuitenkin, että hiilineutraaleja kuljetuksia vaativia asiakkaita on niin paljon, että voimme pian olla täysin vihreä kuljetusyritys, Kakko sanoo.

Alkuvaiheessa asiakas voi itse valita haluaako päästöttömän kuljetuksen, jonka hinta on noin 2-5 euroa normaalikuljetusta kalliimpi.  

A2B:n käyttämät sähköautot ladataan tuulivoimalla Helsingin Energian latauspisteessä Sörnäisissä, jossa niillä on omat latauspisteet. Helsingin Energia haluaa autojen lataustoimintaa edistämällä edesauttaa sähköautojen käytön laajenemista. Helsingin Energian tutkimus- ja kehityspäällikkö Jussi Palola uskoo Helsingissä olevan kahdenkymmenen vuoden päästä 75 000–200 000 sähköautoa.

Valmet Automotiven Uudenkaupungin tehtaalla valmistettava Think City on ensimmäinen sarjavalmisteinen sähköauto Suomen markkinoilla. Think City kulkee yhdellä 8-9 tunnin latauksella noin 160 kilometriä.

www.a2b.fi

EH