Hyviä uutisia tiistailta 12. toukokuuta 2009:

Uutta löylyä jyväskyläläiselle innovaatiokonseptille

Suomalaista saunakulttuuria tuotteistetaan Jyväskylässä. Projektilla pyritään jalostamaan saunan ympärille uusia, yllättäviäkin palvelukonsepteja.

Jykes Oy:n, MEKin, Jyväskylän Ammattikorkeakoulun Matkailu ja elämystuotannon osaamiskeskuksen ja yritysten yhteisvoimin toteutettava Sauna from Finland-konseptin avulla eri alojen yrittäjiä houkutellaan ideoimaan saunan ympärille uusia tuote- ja palvelukonsepteja.

Tavoitteena on luoda tunnettuutta perisuomalaiselle saunakulttuurille innovaatiotoiminnan avulla. Synergiaetua saattaisi löytyä mm. rakennusteollisuudesta sekä matkailu- ja hyvinvointialalta.

- Kun alue profiloituu johonkin, sen asian osaaminen ja tarjonnan taso nousee. Sauna myös sopii loistavasti kasvavaan terveysmatkailuun. Eläkkeelle jäävistä ihmisistä kasvaa massa, joka pystyy ja haluaa käyttää hyvinvointipalveluita ympärivuotisesti, toteaa MEKin ylijohtaja, Mikko Lehtonen Jykes Oy:n verkkosivulla.

Jykes Oy:n ja sanomalehti Keskisuomalainen käynnisti sauna-projektin viime lauantaina lukijakilpailulla, johon saunakansa saa osallistua lähettämällä tarinoita ja kuvia. Kilpailun satoa hyödynnetään mahdollisesti jatkossa Sauna from Finland-markkinointimateriaalin suunnittelussa.

www.ksml.fi