Hyviä uutisia tiistailta 22. joulukuuta 2009:

Vaasan yliopisto sai Karl Erling ja Anja Nymanin säätiöltä 1,5 miljoonaa euroa

Lehtikuva / Pekka Sakki Nymanin säätiö on jo pitkään tukenut Vaasan yliopistoa ja siellä tehtävää liiketaloustieteellistä tutkimusta ja opetusta. Nymanin säätiö on jo pitkään tukenut Vaasan yliopistoa ja siellä tehtävää liiketaloustieteellistä tutkimusta ja opetusta.

Karl Erling ja Anja Nymanin säätiö on tehnyt 1,5 miljoonan euron lahjoituksen Vaasan yliopiston varainhankintakampanjaan. Säätiö on tukenut vaasalaista korkeakouluopetusta vuosien ajan.

Säätiön mielestä tällä summalla voi saada merkittävää tulosta aikaiseksi kun huomioidaan valtion vastaantulo yliopiston hankkiman oman osuuden lisäksi.

Säätiön perustaminen taustalla on Vaasassa vaikuttanut ja valtakunnallisesti toiminut Rakennusliike K.E. Nyman Oy. Säätiön tarkoituksena on edistää ja tukea rakennusalaa koskevaa tiedettä ja taidetta sekä rakennusalaan liittyvää suomalaista liiketaloustieteellistä tutkimustyötä.

Säätiön mukaan Vaasan yliopiston vahva liiketaloustieteellinen toiminta, panostus rakennusalalla yhä tärkeämmän energia-alan tutkimuksen ja koulutuksen kehittämiseen sekä yhteistyörakenteet Vaasassa toimivien ammattikorkeakoulujen kanssa edistävät erinomaisesti säätiön tarkoitusta ja alueen elinkeinoelämää.