Hyviä uutisia perjantailta 22. tammikuuta 2010:

Vantaalla yhdistetään nuoria musiikin avulla

Monikulttuurinen lastenorkesteri Tempo tuo yhteen nuoria eri puolilta maailmaa Monikulttuurinen lastenorkesteri Tempo tuo yhteen nuoria eri puolilta maailmaa
Sisäasiainministeriön rahoittama pilottiohjelman hankkeilla kehitetään uusia tapoja kotouttaa maahanmuuttajia eri puolilla Suomea. Yksi hankkeista on monikulttuurinen lastenorkesteri Tempo, joka kokoaa noin viisikymmentä Vantaalla asuvaa maahanmuuttajataustaista ja suomalaista lasta orkesterin jäseniksi.

Tempo-orkesteri on osa Vantaan kaupungin Kokonainen maailma lähiössä -hanketta, jolla pyritään edistämään maahanmuuttajien ja valtaväestön välistä dialogia.

Tempon orkesterinjohtaja Jarmo Ahvenaisen mukaan lapset ovat löytäneet oman instrumenttinsa nopeasti. Projektiin on tavoiteltu lapsia, jotka muuten eivät hakeutuisi klassisen musiikin pariin. Mallia on otettu Venezuelassa luodusta El Sistema – järjestelmästä ja sitä kokeillaan Suomessa ensimmäisenä maahanmuuttajatiheiden Koivukylän ja Länsimäen lähiöiden kouluilla

Tempo ensiesiintyminen järjestettiin tiedekeskus Heurekassa Vantaan monikulttuurisessa itsenäisyyspäiväjuhlassa. Orkesteri koostuu 7-10-vuotiaista tytöistä ja pojista ja harjoituksia on neljä kertaa viikossa.

Sisäasiainministeriö
Vantaan kaupunki