Hyviä uutisia keskiviikolta 18. huhtikuuta 2012:

VTT:n päästömittausosaaminen avuksi Intiassa

Teknologian tutkimuskeskus VTT on aloittanut projektin, jonka tavoitteena on kehittää intialaisten toimijoiden osaamista päästöjen mittauksessa.

Koulutettavia intialaistahoja ovat Intian ympäristöministeriön alaisuudessa toimiva Central Pollution Control Board sekä tämän valvonnassa olevat State Pollution Control Board –yksiköt.

Helmikuussa käynnistynyt projekti koostuu intialaisten asiantuntijoiden viidestä opinto- ja koulutusvierailusta VTT:lle sekä VTT:läisten vetämistä työpajoista Intiassa.

— Lähdemme koulutuksessa liikkeelle käytännön päästöjen mittaamisesta. Lisäksi vierailemme alan suomalaisissa yrityksissä, kuten laitevalmistajilla, ja esittelemme alan uusinta teknologiaa, hankkeen vetäjä Tuula Pellikka kertoo.

Luotettava mittaaminen on avainasemassa päästöjen tunnistamisessa ja vähentämisessä. Vain harvassa intialaislaitoksessa jatkuvatoimisia laitteita, jotka automaattisesti mittaavat päästöjen määrää ja laatua. Suurin osa päästöistä mitataan kertaluontoisina pistemittauksina, jotka vaativat erityistä osaamista.

Projekti on ulkoministeriön rahoittama.

vtt.fi

SK