Hyviä uutisia tiistailta 26. toukokuuta 2009:

VTT:ltä uusi sosiaalisten verkostojen luontitapa

VTT on kehittänyt uuden NFC-teknologiaa hyödyntävän tavan luoda sosiaalisia verkostoja. Uudessa Hot in the City - ratkaisussa kaveriverkostoja luodaan NFC-puhelinten kosketuksella. Sovelluksen osaamiselle on haettu useita patentteja, ja se on saatavilla esimerkiksi Facebookissa.

NFC-teknologiassa esineitä kosketetaan puhelimella ja näin esimerkiksi käynnistetään palveluita. Ensimmäisiä teknologian sovelluksia ovat olleet esimerkiksi maksaminen ja lippujen ostaminen.

VTT:n Hot in the City on maailman ensimmäinen NFC-puhelimella käytettävä sosiaalisen median ratkaisu, joka voitti äskettäin kansainvälisen NFC Forum Global Competition- kilpailun. NFC Forum on kansainvälinen organisaatio, joka tähtää NFC-teknologian kehittämiseen ja standardisointiin.

Pilottihankkeissa NFC:stä ovat hyötyneet esimerkiksi vanhukset, näkövammaiset, koululaisten vanhemmat ja julkisen liikenteen käyttäjät. Asiantuntijat odottavat teknologian olevan laajalti käytössä jo kahden- kolmen vuoden päästä, kunhan siihen liittyvät määritykset saadaan viimeisteltyä ja kunhan NFC-ominaisuuksilla varustetut laitteet saadaan markkinoille.

vtt.fi

youtube.com