Hyviä uutisia torstailta 22. huhtikuuta 2010:

Vuoden kauneimmaksi kirjaksi valittiin miniatyyrikokoelma

Vuoden kauneinta kirjaa kuvataan pienikokoiseksi kaunotareksi, joka hurmaa heti. Vuoden kauneinta kirjaa kuvataan pienikokoiseksi kaunotareksi, joka hurmaa heti.
Vuoden 2009 kauneimmaksi kirjaksi on valittu Turun Taidemuseon julkaisema teos Amour unit deux cours - Henry Lönnforsin miniatyyrikokoelma. Kirja esittelee Turun Taidemuseon lahjoituksena saaman miniatyyrikokoelman sekä siitä viime vuonna tehdyn näyttelyn. Teoksen kustantaja on Turun Taidemuseo ja graafinen suunnittelija Minna Luoma.

Palkintoa perustellaan muun muassa seuraavasti: "suunnittelija on käyttänyt kirjataiteen vanhat ja uudet keinot taitavasti ja eläytyen. Tuloksena on miniatyyritaiteen ehdoilla toteutettu herkkä kirjataiteen helmi."

Kauneimpien kirjojen kokoelmaan valittiin 24 kirjaa 200 arvioidun teoksen joukosta. Arvioinnin lähtökohtana oli graafinen kokonaissuunnittelu alkaen typografiasta ja päätyen valmiiseen painotuotteeseen. Lisäksi vuoden onnistuneimpia kirjankansia palkittiin seitsemän.

Suomen kirjataiteen komitea on valinnut Vuoden kauneimmat kirjat vuodesta 1947 lähtien. Komitean työskentelyyn osallistuu viidentoista kirja- ja graafisen alan järjestön ja laitoksen edustajat. Kauneimmat kirjat valitaan vuosittain 36 maassa.

www.kauneinkirja.fi

EH