Hyviä uutisia perjantailta 1. lokakuuta 2010:

Vuoden nuoreksi suunnittelijaksi valittiin Yonna Moriya

Voittotyö CHNM on viidestä osasta koostuva asukonaisuus. Voittotyö CHNM on viidestä osasta koostuva asukonaisuus.
Lahden ammattikorkeakoulussa muoti- ja vaatesunnittelua opiskeleva Yonna Moriya on voittanut Vuoden Nuori Suunnittelija 2010 -kilpailun. Moriya voitti 16. kerran järjestetyn kilpailun työllään CHNM.

CHNM on yksi asukokonaisuus, joka sisältää viisi tuotetta: shortsit, tregginsit, paidan, jakun ja liivin. Ideana on, että yhdestä kokonaisuudesta saadaan monia eri asuja tuotteita keskenään varioimalla tai pois jättämällä. Suunnittelu perustuu tekstiilimanipulaatioon, jolla luodaan erilaisiin materiaaleihin hienoja pintastruktuureja. 

– Haluan tuoda suomalaiseen vaatesuunnitteluun ylellistä runsautta, kuitenkin elegantilla ja hillityllä tavalla, Moriya kertoo.

Kilpailun teeman ”Business as Usual” mukaisesti nuorten vaatesuunnittelijoiden tehtävänä oli suunnitella bisnespukeutumiseen sopiva asukokonaisuus. Arvioinnissa kiinnitettiin huomiota erityisesti materiaalivalintoihin sekä kykyyn tuoda uusia elementtejä jokapäiväiseen bisnespukeutumiseen. Raati kuvaili voittotyötä kiehtovan monipuoliseksi ja raikkaaksi.

Vuoden Nuori Suunnittelija -kilpailu on Suomen Messujen ideoima ja Suomen Messusäätiön rahoittama kilpailu suomalaisille vaatetussuunnittelun opiskelijoille. Kilpailun tavoitteena on löytää uusia ideoita ja mielenkiintoisia ratkaisuja vaatesuunnitteluun sekä kannustaa nuoria suunnittelijoita ja suomalaista vaatetusteollisuutta.

www.finnexpo.fi

EH