Hyviä uutisia tiistailta 14. elokuuta 2012:

Web of Trust ja Mail.ru Group tiivistävät yhteistyötään

WOT-palvelun liikennevalot kertovat netinkäyttäjien luottamuksesta sivustoihin. WOT-palvelun liikennevalot kertovat netinkäyttäjien luottamuksesta sivustoihin.
Verkkosivustojen luotettavuutta luokitteleva suomalainen Web of Trust (WOT) ja Venäjän johtava Internet-yritys Mail.ru Group tiivistävät vuosi sitten alkanutta yhteistyötään. WOT-lisäosa tulee sisältymään Mail.ru Groupin internetselaimeen. WOT-palvelu odottaa näin saavansa miljoonia uusia käyttäjiä Venäjältä.

Mail.ru –sähköpostipalvelulla on noin 300 miljoonaa käyttäjää. Uuden yhteistyömallin myötä WOT sisältyy osaksi Mail.ru Groupin uutta selainversiota ja se asentuu selaimen käyttäjille automaattisen päivityksen myötä. Selainpäivityksen ensimmäisen vaiheen odotetaan tuovan WOT:ille jopa 3 miljoonaa uutta venäläiskäyttäjää. 

WOT-palvelu perustuu ilmaiseen lisäosaan, jonka avulla internetin käyttäjät arvioivat käyttämiään nettisivustoja. Näiden arvioiden ja luotettavien tietolähteiden perusteella WOT varoittaa uhista, joita virustorjuntaohjelmat eivät huomaa. Tällaisia ovat esimerkiksi tietojenkalastelu, huijaukset, epäluotettavat verkkokaupat ja lapsille sopimaton sisältö.

WOT:lla on maailmanlaajuisesti lähes 40 miljoonaa latausta ja sen avulla on arvioitu 38 miljoonaa nettisivua. Mail.ru Groupin lisäksi muun muassa Facebook hyödyntää WOT-palvelua suojatakseen käyttäjiään.

— Käyttäjämme todella arvostavat WOT:in tarjoamaa mielenrauhaa ja siksi päätimme laajentaa yhteistyötä myös ”Internet”-selaimeemme. Vastuullamme on suojella käyttäjiämme heidän liikkuessaan netissä, sekä myös edistää verkon luotettavuutta, Mail.ru Groupin digitaalisen jakelun osastopäällikkö Andrew Kononykhin sanoo.

www.mywot.com
Mail.ru Groupin "Internet"-selain

ML