Hyviä uutisia tiistailta 10. heinäkuuta 2012:

ZenRobotics toimittaa aurinkoenergialla toimivan kierrättäjärobotin Belgiaan

zenrobotics Kierrätysjärjestelmään kuuluvat kuljetinhihna, jota pitkin jätevirta kulkee lajiteltavaksi, erikoissensorit, jotka tunnistavat esineet ja raaka-aineet, robotit, jotka poimivat halutun materiaalin jätevirrasta sekä poimittujen materiaalien talteenotto. Kierrätysjärjestelmään kuuluvat kuljetinhihna, jota pitkin jätevirta kulkee lajiteltavaksi, erikoissensorit, jotka tunnistavat esineet ja raaka-aineet, robotit, jotka poimivat halutun materiaalin jätevirrasta sekä poimittujen materiaalien talteenotto.
Tekoälyä hyödyntävä kierrätysyhtiö ZenRobotics toimittaa belgialaiselle Containers Maesille maailman ensimmäisen aurinkoenergialla toimivan ja robotteihin perustuvan kierrätysjärjestelmän. Kaupan arvo on yli miljoona euroa.

Toimitettava järjestelmä, ZenRobotics Recycler, on koneoppimista hyödyntävä, robotteihin perustuva järjestelmä, joka ottaa jätevirrasta talteen halutut esineet ja raaka-aineet. Se pystyy esimerkiksi erottelemaan puun, kiven ja metallin rakennus- ja purkujätteestä. Kierrätysyhtiö Containers Maes aikoo tuottaa järjestelmän tarvitseman energian aurinkopaneeleilla.

— Tulevaisuudessa menestytään innovatiivisilla teknologioilla ja niiden tuomalla tehokkuudella. ZenRobotics Recycler on alan parasta teknologiaa, joten valinta oli itsestään selvä, Containers Maesin ympäristöjohtaja Werner Willemoons kiittelee.

Järjestelmä toimitetaan kierrätysyhtiö Containers Maesin Tessenderlon kunnassa sijaitsevaan laitokseen loka-joulukuussa 2012.

— ZenRoboticsin kannalta on merkittävää, että pääsemme aloittamaan kansainväliset toimitukset Belgiasta, joka on keskeinen ja erittäin kilpailtu markkina, ZenRoboticsin toimitusjohtaja Juho Malmberg iloitsee.

Helsinkiläinen ZenRobotics on perustettu vuonna 2007. Yhtiön mukaan sen kehittämä tekoäly on korkeinta teknologiaa, mitä kierrätysalalla on koskaan nähty.

www.zenrobotics.com

SK